reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na kmíně a pečené bramborové noky

Suroviny

  • pepř
  • zadní hovězí maso 1 kg
  • vývar
  • olej
  • velká cibule 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • nové koření mleté
  • hladká mouka na zahuštění

Na noky:

  • brambory 1 kg
  • hladká mouka dle potřeby
  • čedar 50 g
  • eidam 50 g
  • slanina 50 g
  • vejce 1 ks
  • sůl

Zadní hovězí maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji s cibulí nakrájenou na kostičky. Přidáme sůl, pepř, kmín, nové koření a zalejeme vývarem. Vaříme (dusíme) aspoň dvě hodiny. Dle potřeby doléváme vývarem a nakonec omáčku zahustíme jíškou a dochutíme.

Na noky si oloupeme den předem uvařené brambory, které si nastrouháme na hrubém struhadle. Slaninu nakrájíme na kostky, sýry nastrouháme, vše smícháme v míse a uděláme si těsto. Na plech dáme pečicí papír a tvoříme stejně veliké střední noky, které pečeme v troubě na 200 C asi 25 minut.

Zdroj: Hovězí na kmíně a pečené bramborové noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-kmine-pecene-bramborove-noky  [On-line 14.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.