Suroviny:
- 3 steaky z roštěné
- 3 špekáčky
- 3 morkové kosti
- talíř bílé cibule
- talíř hladké mouky
- česnek
- sůl, pepř
- pažitka
- kapie
- černé pivo (18°)
- rozmarýn, bobkový list
- olej
- karamel
- špekový knedlík
Roštěnou poklepeme rukou, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, opečeme z obou stran na oleji.
Do keramické nádoby dáme olej, cibuli, česnek, bobkový list, rozmarýn, kapii, polijeme karamelem. Navrch vložíme opečené roštěnky, morkové kosti, zalijeme pivem a pečeme v troubě na 180°C 45 min, stáhneme na 120°C a dopékáme.
Na pánvi opečeme půlky špekáčků a rajče.
Na talíř dáme roštěnku, morkovou kost zdobenou čerstvým kořením, špekový knedlík a zalijeme šťávou.
Zdroj: ROŠTĚNÁ DLE SMÍCHOVSKÉHO SLÁDKA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 16.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář