Suroviny:
- 1kg vepřové kotlety s kostí
- 1 kg cibule
- kmín
- sůl
- paprika
- česnek
- plnotučná hořčice
- kapie
- plochá petržel
- 2 lžíce sádla se škvarky
- kysané zelí
- 2 cibule
- kmín
- šťouchané brambory
- smažená cibulka
- pivo
Maso přiřízneme od kosti, nařízneme plátky, prosolíme, okmínujeme, posypeme krájeným česnekem a natřeme hořčicí. Plátky přiložíme k sobě, posypeme paprikou, ke kosti vložíme petržel. Obložíme cibulí a zabalíme do alobalu, polijeme pivem. Pečeme na 200°C 15 min, stáhneme na 170°C.
Lepenice: osmahneme cibulku, přidáme sádlo se škvarky, šťouchané brambory, zelí, promícháme. Sypeme smaženou cibulkou a opečeným česnekem.
Zdroj: KŘUPAVÁ VEPŘOVÁ PEČÍNKA S LEPENICÍ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 16.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář