6 porcí
- 1 kg vepřové krkovice bez kosti
- mletý pepř
- sůl
- slunečnicový olej
- 150 g chleba
- 75 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 vejce
- 2 snítky tymiánu
- 30 g másla
Očištěnou krkovici opepříme a osolíme. Na troše oleje ji na pánvi opečeme zprudka a krátce ze všech stran dozlatova.
V pánvi po krkovici přidáme do masového výpeku trochu másla a opečeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme natrhaný chléb, žloutek a drhnutý tymián. Dobře promícháme a vmícháme tuhý sníh z bílků.
Chlebovou směs navršíme a přimáčkneme na maso.
Maso vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme 10 minut, poté přikryjeme alobalem a dopékáme při 160 °C 40 minut.
Pečenou krkovici krájíme na porce a podáváme se zeleninovým ragú, kroupovými brambory a smaženou cibulkou (viz. níže).
zeleninové ragú
- 6 jarních cibulek
- 400 g růžičkové kapusty
- 300 g hnědých žampionů
- 100 g másla
- sůl
Cibuli nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtiny, žampiony na plátky a vše opečeme na másle na skus a osolíme.
kroupové brambory
- brambory
- kroupy
- cibule
- česnek
- sůl
- majoránka
Vařené brambory bez slupky smícháme s vařenými ječnými kroupami, opečenou cibulí a česnekem, ochutíme solí a majoránkou.
vídeňská cibulka
- cibule
- olej
Kolečka cibule osmažíme dozlatova, na savém papíru necháme okapat.
Vepřová krkovice v chlebové krustě a zeleninové ragú s žampiony
Zdroj: Vepřová krkovice v chlebové krustě a zeleninové ragú s žampiony; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1711-veprova-krkovice-v-chlebove-kruste-a-zeleninove-ragu-s-zampiony/ [On-line 16.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář