reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bylinková krkovice s fenyklem, cherry rajčátky a tvarohovými noky

5 porcí

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • citronová šťáva
  • bylinky (tymián, oregano)

Z krkovice nakrájíme asi 2 cm plátky, pokapeme je olejem, opepříme, osolíme, vetřeme drhnuté bylinky, zakápneme citronovou šťávou a necháme v pokojové teplotě hodinu marinovat.

Poté maso na pánvi zprudka z obou stran opečeme a vložíme ještě na 20 minut do vyhřáté trouby na 100 °C dopéct.

Podáváme s tvarohovými noky opečenými na másle a bazalkovou zeleninou (viz. dále).

tvarohové noky

  • 250 g smetanového termizovaného sýru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 70 g parmezánu
  • 1 vejce
  • 200 g hrubé mouky
  • sůl
  • hrst medvědího česneku
  • hrst bazalky
  • máslo na opečení

Sýr, tvaroh, strouhaný parmezán, vejce a mouku osolíme, přidáme nasekaný medvědí česnek a bazalku. Pomocí dvou lžic, které namáčíme ve vodě, z těsta tvarujeme noky, které vaříme na páře 10 minut (přímo ve vodě asi 5 minut).

Vařené noky před podáváním opékáme na másle.

bazalková zelenina

  • 1 větší fenykl
  • 25 ks cherry rajčátek
  • olej
  • snítka bazalky
  • mletý pepř
  • sůl

Fenykl nakrájíme na proužky, rajčátka rozkrojíme na půl.

Na pánvi na oleji opečeme nejprve fenykl, poté přidáme rajčátka, opékáme krátce a zprudka, vmícháme natrhanou bazalku, ochutíme mletým pepřem a solí a odstavíme.

Zdroj: Bylinková krkovice s fenyklem, cherry rajčátky a tvarohovými noky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1710-bylinkova-krkovice-s-fenyklem-cherry-rajcatky-a-tvarohovymi-noky/  [On-line 16.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.