reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vývar se zeleninou a strouháním

Suroviny

  • hovězí přední maso s kostí 1 kg
  • menší mrkev 3 ks
  • malý celer 1 ks
  • petržel 1 ks
  • kedlubna 1/2
  • květák několik růžiček
  • cibule 1 ks
  • česnek dle chuti
  • bobkový list 4 ks
  • kuličky černého pepře
  • nové koření 6 kuliče
  • česnek 3 stroužky
  • sůl
  • pepř
  • petrželka nebo pažitka na ozdobu

Strouhání:

  • hrubá mouka
  • vejce 1 ks

Zeleninu a maso omyjeme, očistíme a společné s kořením dáme vařit do osolené vody asi na půl hodiny až hodinu na mírný oheň. Pak zeleninu i maso vyndáme a nakrájíme na kousky, polévku dochutíme solí, pepřem, popřípadě vegetou.

Z hrubé mouky a vajíčka vypracujeme tužší těsto. Na struhadle hmotu na kapání nahrubo nastrouháme, necháme lehce proschnout a pak zavaříme do polévky. Vývar ozdobíme zelenou natí.

Zdroj: Vývar se zeleninou a strouháním; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-se-zeleninou-strouhanim  [On-line 27.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.