Suroviny
- kotlety 5 ks
- pepř
- brambory 1 kg
- smetana ke šlehání 250 ml
- sůl
- pepř
Na salát:
- rajčata
- čínské zelí nebo ledový salát
- olivový olej
- ocet
- sůl
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vyskládáme do pekáčku či vhodné zapékací nádoby. Oloupeme asi kilo brambor a nakrájíme je na kolečka. Takto upravené brambory položíme na maso, osolíme a zalejeme smetanou ke šlehání. Dáme zapéct do trouby.
Zeleninu na salát nakrájíme, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a trochou octa. Promícháme a podáváme jako oblohu k hlavnímu chodu.
Zdroj: Andělské kotlety na šlehačce, smetanové brambory, zeleninový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/andelske-kotlety-na-slehacce-smetanove-brambory-zeleninovy-salat [On-line 01.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář