Suroviny:
- 1 vepřová panenka
- 400 g fazolových předvařených lusků
- sůl, pepř
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 lžíce octa
- 1 lžička hořčice
- 6 lžic rostlinného oleje
- 120 g anglické slaniny
- špek
- tymián
Panenku očistíme a prošpikujeme. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a obalíme plátky slaniny. Opečeme zprudka ze všech stran na oleji, necháme dojít.
Jarní cibulku pokrájíme na špalíčky 10 cm a přidáme k medailonkům.
Do misky dame lžičku hořčice, sůl, ocet, vodu, rozšleháme a přilijeme olej. Vložíme předvařené lusky a promícháme.
Orestovanou jarní cibulku vložíme do talíře, na ni medailonky z panenky a salát z fazolek jako přílohu.
Zdroj: VEPŘOVÁ PANENKA SE SLANINOU A SALÁTEM Z FAZOLOVÝCH LUSKŮ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář