Suroviny:
- telecí játra
- špek
- plochá petržel
- rozmarýn
- cibule
- baby patizony a cuketky
- bílý pepř, sůl
- česnek
- olej
- čerstvé bylinky
- telecí vývar
- cukr krystal
- rajče
- smažený květák
Na oleji orestujeme špek, cibuli, česnek. Opečeme rajče a vyndáme. Přilijeme telecí vývar, provaříme.
Játra prošpikujeme, osolíme, zprudka opečeme na oleji, otočíme a přidáme rozmarýn, podlijeme telecím vývarem. Vše přidáme do hrnce k cibuli, přisolíme, opepříme, posypeme bylinkami. Dáme do trouby na 150°C na 20-30 minut, stáhneme na 100°C a zvolna táhneme.
Na olej dáme přepůlené patizony a cuketky, osolíme, lehce ocukrujeme, přidáme čerstvé bylinky a rajče bez slupky.
Játra naporcujeme, podáváme s letní zeleninou a smaženým květákem, ozdobíme rajčátkem.
Zdroj: ŠPIKOVANÁ TELECÍ JÁTRA S PRAŽSKÝM KVĚTÁKEM A LETNÍ ZELENINOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 21.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář