Suroviny:
- 1 starší houska
- 1 cibule
- 1 květák
- 5 vajec
- citron
- sůl, bílý pepř
- 4 brambory
- 2 lžíce hořčice
- olej
- lžíce másla
- 1 pórek
- 3 mrkve
- 100 ml smetany
- cukr
- strouhaný muškátový oříšek
- petrželka
- hladká mouka
- solamyl
Na pánev dáme máslo, housku na kostičky, cibulku.
Květák předvaříme v osolené vodě, přecedíme. Dáme do mísy, přidáme housku, rozšťoucháme, přidáme sůl, cukr, vejce a muškátový oříšek.
Do mísy nastrouháme brambory nahrubo, přidáme cibuli , sůl, pepř, hořčici, 3 vejce a těstíčko zpevníme solamylem.
Do vývaru po květáku přidáme mrkev a pórek.
V hrnci z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem ze zeleniny, přidáme citron, smetanu a máslo, provaříme. Do omáčky přidáme mrkev a pórek.
Lžící nabíráme směs květáku a obalíme v bramborovém těstě, usmažíme a necháme okapat.
Zdroj: KVĚTÁKOVÉ KARBANÁTKY V BRAMBOROVÉM OBALU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář