reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zmrzlina z pečeného chřestu s čokoládou a kandovanou řepou

Suroviny

  • zelený chřest 10 g
  • smetana 4 cl
  • mléko 2 cl
  • cukr 60 g
  • červená řepa 30 g
  • hladká mouka 20 g
  • tmavá čokoláda 20 g
  • vejce 1 kus
  • žloutek 1 kus

Chřest opečeme na pánvi tak, že se začne skoro pálit. Poté ho vyvaříme ve směsi smetany, cukru a mléka, přidáme žloutek.
Směs naplníme do láhve na šlehačku. Pomocí tekutého dusíku připravíme zmrzlinu.
Řepu nakrájíme na tenké plátky a pomalu vaříme v cukrovém rozvaru a necháme v něm vychladnout.
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek, z bílku vyšleháme sníh, žloutek vymícháme s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku a upečeme plat. Poté nalámeme čokoládové těsto na dekoraci.

Zdroj: Zmrzlina z pečeného chřestu s čokoládou a kandovanou řepou; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/zmrzlina-z-peceneho-chrestu-s-cokoladou-kandovanou-repou [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.