reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí hřbet a líčka s květákem, kedlubnou a omáčkou z hořčice

Suroviny

  • kančí hřbet 100 g
  • kančí líčka 50 g
  • panko strouhanka 20 g
  • vejce 1
  • hladká mouka 10 g
  • šalotka 50 g
  • olivový olej 2 cl
  • květák 100 g
  • máslo 50 g
  • kedlubna 50 g
  • smetana 2 cl
  • hrubozrnná hořčice 5 g
  • med 10 g
  • zvěřinový vývar 1 dcl
  • vinný ocet 1 cl
  • sůl 5 g
  • tymián 1 g
  • rozmarýn 1 g
  • pažitka 1 g

Líčka udusíme doměkka na šalotce a vychladíme, přidáme nasekanou pažitku a vytvarujeme kuličky, které obalíme klasicky v trojobalu a usmažíme dozlatova.
Kančí hřbet očistíme a porce opečeme na olivovém oleji zprudka ze všech stran, dopečeme 5 minut v troubě při 180°C a necháme odpočívat pod folií na talíři.
Květák uvaříme ve vodě a rozmixujeme s máslem na jemné pyré, jednu růžičku necháme zvlášt syrovou na dekoraci, tenké plátky ochutíme vinným octem a olivovým olejem.
Kedlubnu na krájíme na tenké plátky, které lehce spaříme osolené v másle, listy si necháme na dekoraci.
Šalotku nakrájíme na kostičky, orestujeme dozlatova na olivovém oleji,přidáme med, hořčici, opět krátce orestujeme, zastříkneme vývarem,

Zdroj: Kančí hřbet a líčka s květákem, kedlubnou a omáčkou z hořčice; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/kanci-hrbet-licka-s-kvetakem-kedlubnou-omackou-z-horcice [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.