reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crema catalana

Suroviny

  • mléko 600 ml
  • skořice v celku 1 kus
  • pomeranč 1
  • citron 1
  • cukr krystal 75 g
  • žloutek 4
  • kukuřičný škrob 30 g
  • třtinový cukr 50 g

Pomeranč a citron oloupeme a slupky dáme vařit společně s 500 ml mléka a skořicí. Ve chvíli varu přiklopíme pokličkou a dáme stranou.
V dalším hrnci rozšleháme žloutky s cukrem krystal a pomalu přes síto za stálého míchání vlijeme aromatizované mléko, dáme vařit.
Kukuřičný škrob smícháme se zbytkem mléka a vlijeme ke krému. Jakmile krém začne tuhnout, dáme stranou a směs vlijeme do mističek.
Mističky vložíme do lednice chladit. Po vychladnutí vyndáme z lednice, posypeme třtinovým cukrem a flambovací pistolí cukr zkaramelizujeme.

Zdroj: Crema catalana; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/crema-catalana [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.