Suroviny
- mléko 600 ml
- skořice v celku 1 kus
- pomeranč 1
- citron 1
- cukr krystal 75 g
- žloutek 4
- kukuřičný škrob 30 g
- třtinový cukr 50 g
Pomeranč a citron oloupeme a slupky dáme vařit společně s 500 ml mléka a skořicí. Ve chvíli varu přiklopíme pokličkou a dáme stranou.
V dalším hrnci rozšleháme žloutky s cukrem krystal a pomalu přes síto za stálého míchání vlijeme aromatizované mléko, dáme vařit.
Kukuřičný škrob smícháme se zbytkem mléka a vlijeme ke krému. Jakmile krém začne tuhnout, dáme stranou a směs vlijeme do mističek.
Mističky vložíme do lednice chladit. Po vychladnutí vyndáme z lednice, posypeme třtinovým cukrem a flambovací pistolí cukr zkaramelizujeme.
Zdroj: Crema catalana; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/crema-catalana [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář