Suroviny
- tuzemský rum
- smetana 200 g
- cukr moučka 50 g
- domácí tvaroh 300 g
- cukr krystal 50 g
- rozinky naložené v rumu 30 g
- bílky 30 g
- cukr 50 g
- voda 15 g
- jablko 3 kusy
- cukr krystal 200 g
- voda 100 g
- skořice 4 g
- domácí chléb 12 plátků
Smícháme rum, smetanu a cukr moučka.
Dohromady ušleháme tvaroh a cukr krystal. Vodu s 50 gramy cukru svaříme na 121 °C, nalijeme do vyšlehaných bílků a šleháme až do zchladnutí.
Ze 100 g cukru připravíme tmavý karamel, přidáme pomalu vodu a skořici a oloupaná nakrájená jablka na plátky.
Vše naskládáme do zapékací misky klasickým způsobem, namočený chléb, tvaroh, jablka, rozinky a na třetí vrstvu pak dáme ušlehaný sníh a pečeme cca. 10 min při 180 °C.
Zdroj: Žemlovka; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/zemlovka [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář