reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna

Suroviny

  • kachní prsa

Na kompot z červeného zelí:

  • jablečný cider ocet 70 ml
  • hlávka zelí polovina
  • cukr 100 g
  • tymián
  • máslo 200 g
  • sůl
  • cibule 1
  • jablko 1
  • badyán 1
  • červené víno 500 ml

Na máslové bramborové knedlíky:

  • prolisované brambory 500 g
  • krupička 200 g
  • semolinová mouka 100 g
  • žloutek 2
  • vejce 1
  • máslo 200 g
  • sůl 15 g
  • jablka
  • kuřecí vývar
  • hrubá nebo panko strouhanka
  • hnědé máslo

Kachní prsa očistíme a kůži nařežeme ostrým nožem na jemnou mřížku. Ze studené pánve na kterou položíme prsa kůží dolů, pomalu vypékáme kůži do zlatova, přidáme máslo a glazírujem horkým máslem než má prso uvnitř cca 57 stupňů Celsia.
Připravíme si kompot z červeného zelí: Na základ z 50g másla, cibule, jablek a koření přidáme nasekané zelí a za občasného míchání dusíme cca 30 min, poté přidáme cukr, jablečný ocet, podlijeme č. vínem a vaříme cca 30min do měkka. Za přidávání čerstvého másla rozmixujeme v robotu do hladka a finálně dochutíme solí, octem a cukrem. Na servis promícháme s čerstvým najemno nasekaným kysaným zelím.
Máslové bramborové knedlíky připravíme takto: Do teplých prolisovaných brambor, přimícháme mouku a sůl, následně máslo a vejce. Těsto za pomoci fresh fólie tvarujeme do válečků a vaříme v páře 15 min. Jablka nakrájíme na lodičky a grilujeme zprudka nasucho v pánvi nebo grilu. Mimo pánev ochutíme řepkovým olejem, solí a citronem a hned servírujeme. Kachní krky opečeme v troubě dozlatova, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme pozvolna cca 4h. Přecedíme přes jemné síto a zredukujeme na konzistenci hustší šťávy. Dochutíme jablečným cider octem, solí a hnědým máslem.
Křupavou strouhanku vytvoříme takto: Hrubou strouhanku nebo panko nasucho za stálého míchání opékáme dozlatova, před koncem přilejeme trošku vypečeného kachního sádla a promícháme.

Zdroj: Kachna; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/kachna [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.