reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žemlovka

Suroviny

  • tuzemský rum
  • smetana 200 g
  • cukr moučka 50 g
  • domácí tvaroh 300 g
  • cukr krystal 50 g
  • rozinky naložené v rumu 30 g
  • bílky 30 g
  • cukr 50 g
  • voda 15 g
  • jablko 3 kusy
  • cukr krystal 200 g
  • voda 100 g
  • skořice 4 g
  • domácí chléb 12 plátků

Smícháme rum, smetanu a cukr moučka.
Dohromady ušleháme tvaroh a cukr krystal. Vodu s 50 gramy cukru svaříme na 121 °C, nalijeme do vyšlehaných bílků a šleháme až do zchladnutí.
Ze 100 g cukru připravíme tmavý karamel, přidáme pomalu vodu a skořici a oloupaná nakrájená jablka na plátky.
Vše naskládáme do zapékací misky klasickým způsobem, namočený chléb, tvaroh, jablka, rozinky a na třetí vrstvu pak dáme ušlehaný sníh a pečeme cca. 10 min při 180 °C.

Zdroj: Žemlovka; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/zemlovka [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.