Suroviny:
- 4 ztracená vejce
- cibule bílá a červená
- anglická slanina
- česnek
- mrkve
- máslo
- vývar
- červené víno
- sůl, pepř
- hladká mouka
- cukr krystal
- olej
- sůl
Na pánvi na oleji orestujeme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, lehce cukru, máslo, plátky česneku, prosypeme trochou hladké mouky. Přidáme strouhanou mrkev, podlijeme vývarem a vínem, 5-10 min provaříme. Přisolíme dle chuti.
Na omáčku vložíme zastřená vejce, ozdobíme opečenou slaninou, zelenou petrželí a strouhanou mrkví.
Zdroj: ZTRACENÉ VEJCE S VINNOU OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 09.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář