Suroviny:
- skopová kýta
- cibule
- česnek
- čerstvá a sušená majoránka
- sůl, pepř
- smetana
- olej
- máslo
- hladká mouka
- petrželové brambory
Skopové maso osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a dáme na základ z cibule a česneku orestovaném na oleji. Dusíme 45 min. Vedle si připravíme jíšku z másla a mouky. Do dušeného masa přidáme jíšku, smetanu, čerstvou majoránku a podusíme dohromady. Zjemníme trochou smetany, podáváme s petrželovými bramborami, zdobíme kapií.
Zdroj: SKOPOVÉ NA MAJORÁNCE S PETRŽELOVÝMI BRAMBORAMI; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 15.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář