Suroviny:
- 1 kg vepřové plece
- domácí rajčatové pyré
- mrkev, celer, petržel
- hrášek
- celý pepř, nové koření
- nakládané okurky
- smetana
- hladká mouka
- 1 cibule
- sůl, pepř
- olej
- cukr
- citron
- houskový knedlík
Do hrnce na olej dáme pokrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, nové koření, pepř a restujeme.
Maso prošpikujeme proužky mrkve, okurky, osolíme, opepříme a opečeme na zelenině v hrnci. Přidáme rajské pyré, podlijeme vodou, ocukrujeme, přiklopíme a dusíme 1 hodinu.
Maso vyndáme. Do hrnce přidáme citron. V kastrůlku na oleji připravíme jíšku, vmícháme do hrnce se zeleninou. Přidáme smetanu a provaříme.
Na pánvi orestujeme mrkev, okurku a hrášek. Podáváme s knedlíkem.
Zdroj: BRATISLAVSKÁ VEPŘOVÁ PLEC S HOUSKOVÝM KNEDLÍKEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 17.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář