reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

ZAPEČENÉ UZENÉ S PÓRKEM A ČESNEČKA

Suroviny:

  • 600 g uzené plece
  • 6 brambor
  • pórek
  • sůl, pepř
  • hrnek mléka
  • hladká mouka
  • 1 sladká smetana
  • 3 vejce
  • 2 jablka
  • 50 g vlašských ořechů
  • 30 g strouhanky
  • 30 g másla
  • česnek
  • polévkové koření
  • majoránka sušená a čerstvá
  • strouhanka

Bramborové plátky vaříme v lehce slané vodě do poloměkka. Uzené maso nakrájíme na plátky, pórek na špalky a spaříme u brambor.
V kastrůlku na másle s moukou uděláme jíšku, zalijeme vývarem z hrnce, rozšleháme, přidáme mléko, smetanu a provaříme.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Maso pokrájíme na proužky.
Brambory s pórkem dáme do mísy, na ně maso, pokrájené jablko, osolíme, opepříme. Vlašské ořechy potlučeme v hmoždíři, do ořechů přimícháme strouhanku, máslo, 2 vejce a přidáme navrch zapékací mísy. Dáme do trouby na 170°C na 20-30 minut.

Rychlá polévka: Do hrnce s plátky brambor a bramborovým vývarem přidáme majoránku, česnek na plátky, kostku bujónu, pepř a 1 rozšlehané vejce.

Zdroj: ZAPEČENÉ UZENÉ S PÓRKEM A ČESNEČKA; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 17.10.2016]

loading...

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.