reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

BRATISLAVSKÁ VEPŘOVÁ PLEC S HOUSKOVÝM KNEDLÍKEM

Suroviny:

  • 1 kg vepřové plece
  • domácí rajčatové pyré
  • mrkev, celer, petržel
  • hrášek
  • celý pepř, nové koření
  • nakládané okurky
  • smetana
  • hladká mouka
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • olej
  • cukr
  • citron
  • houskový knedlík

Do hrnce na olej dáme pokrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, nové koření, pepř a restujeme.
Maso prošpikujeme proužky mrkve, okurky, osolíme, opepříme a opečeme na zelenině v hrnci. Přidáme rajské pyré, podlijeme vodou, ocukrujeme, přiklopíme a dusíme 1 hodinu.
Maso vyndáme. Do hrnce přidáme citron. V kastrůlku na oleji připravíme jíšku, vmícháme do hrnce se zeleninou. Přidáme smetanu a provaříme.
Na pánvi orestujeme mrkev, okurku a hrášek. Podáváme s knedlíkem.

Zdroj: BRATISLAVSKÁ VEPŘOVÁ PLEC S HOUSKOVÝM KNEDLÍKEM; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 17.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.