reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřo knedlo zelo

Suroviny

  • vepřový bůček
  • vepřová kotleta
  • vepřová pečeně
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • sůl
  • kmín

Červené a bílé zelí

  • cibule 2-3 ks
  • cukr
  • pepř
  • smetana trochu
  • kmín
  • nové koření
  • brambor 1 ks
  • zelí bílé a červené

Houskový knedlík

  • hladká mouka 250 g
  • polohrubá mouka 250 g
  • mléko
  • droždí
  • vajíčko 3 ks
  • rohlík 2 ks
  • cukr

Maso dáme do pekáče, osolíme, okmínujeme, přidáme cibuli, česnek, olej, podlijeme vodou a pečeme na 200 stupňů přibližně hodinu.
Červené zelí: Na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červené zelí a dusíme na mírném ohni přibližně 20 minut. Dochutíme trochou cukru, solí, pepřem, můžeme zjemnit trochou smetany. Dle potřeby podléváme vodou, dokud zelí nezměkne. Dle chutí můžeme přidat i nastrouhané jablko.
Bílé zelí: Opět na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bílé zelí a dusíme pod pokličkou. Bílé zelí dochutíme solí, kmínem, pepřem a na zahuštění přidáme najemno nastrouhaný a předem uvařený brambor.

Houskový knedlík: Mouku smícháme se solí, droždím a vejci, vodu přidáváme dle potřeby. Do těsta dáme na kostičky nakrájené rohlíky, zamícháme a necháme 20 minut kynout. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho vaříme 15 až 20 minut v osolené vodě. Po uvaření knedlíky propícháme vidličkou.

Zdroj: Vepřo knedlo zelo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vepro-knedlo-zelo-0  [On-line 26.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.