Suroviny
- steaky z roštěné 2
- listové saláty 1 balíček
- rostlinný olej 4 lžíce
- sezamový olej 1 lžička
- jarní zelená cibulka 3
- česnek nakrájený na plátky 3 stroužky
- řapíkatý celer 5 stonků
- mrkev 1
- shitake nebo jidášovo ucho 1 balíček
- čerstvé fazolové či sojové výhonky 100 g
- rybí omáčka 2 lžíce
- rýžový ocet 2 lžíce
- palmový či tmavý cukr 2 lžíce
- nasekané nepražená arašídy či kešu 200 g
- chill omáčka 4 lžíce
- nať koriandru půl hrnku
- thajská bazalka
- limeta 2
Roštěnou opečeme zprudka z obou stran a necháme odpočinout.
Namočené houby povaříme a spolu se zeleninou nakrájíme na nudličky. Ocet smícháme s rybí omáčkou, přidáme nasekaný česnek, cukr, chilli a zalijeme teplou vodou.
Všechny suroviny smícháme, zalijeme zálivkou, promícháme a navrch přidáme natenko nakrájenou roštěnou, podrcené arašídy, nastříhaný koriandr a bazalku.
Zdroj: Thajský hovězí salát; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/thajsky-hovezi-salat [On-line 11.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář