reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí žebra v pivní marinádě se zelným salátem

4−6 porcí

  • 2 kg hovězích žeber
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 3 litry vody
  • 8 bobkových listů
  • 8 kuliček nového koření
  • 16 kuliček celého pepře

Marináda

  • 10 stroužků česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • svazek tymiánu
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 3 lžíce medu
  • 2 citrony
  • 500 ml 10° piva
  • pepř
  • sůl

Žebra osolíme, opepříme a potřeme lehce olejem. Prudce ze všech stran opečeme.

Do vody přidáme bobkový list, nové koření, sůl a celý pepř. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Poté do várky vložíme opečená žebra a ztlumíme příkon. Vaříme asi 1 hodinu až je maso téměř měkké. Poté vyjmeme a necháme zchladnout.

Česnek utřeme se solí a smícháme dohromady s nadrhnutým tymiánem, nasekaným rozmarýnem, olejem, hořčicí, chilli, mletým zázvorem, medem, citronovou šťávou a pivem.

Žebra dobře potřeme s marinádou a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 30 minut.

Zelný salát s koriandrem

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 svazek koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 lžíce medu
  • 1 citron
  • 3 lžíce olivového oleje

Z kysaného zelí vymačkáme šťávu. Přidáme sekaný koriandr, mletý římský kmín, med, šťávu z citronu, olivový olej a dobře promícháme.

Zdroj: Hovězí žebra v pivní marinádě se zelným salátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1753-hovezi-zebra-v-pivni-marinade-se-zelnym-salatem/  [On-line 13.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.