Suroviny
- vepřová pečeně 1 kg
- cibule 2 ks
- slanina 200 g
- zelené fazolky
- česnek
- olivový olej
- brambory 700 g
- sůl
- pepř
- grilovací koření
Maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky 2 až 4cm vysoké. Vepřové osolíme, opepříme, dle chuti okořeníme a necháme odležet.
Nakrájíme cibulku najemno a česnek na plátky, orestujeme dozlatova na pánvi, přidáme slaninu a fazolky, osolíme, opeříme, necháme změknout.
Brambory omyjeme, necháme ve slupce, nakrájíme na měsíčky a dáme na plech s pečicím papírem, osolíme, přidáme koření na americké brambory, zakápneme olivovým olejem a dáme péct na 175 stupňů dozlatova.
Maso zprudka opečeme z každé strany na olivovém oleji, poté vložíme do pekáče, přelijeme výpekem z pánve a dáme na 10 minut do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Zdroj: Vepřový kotlet na zelených fazolkách se slaninou na opečených bramborách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-kotlet-na-zelenych-fazolkach-se-slaninou-na-opecenych-bramborach [On-line 17.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář