Suroviny
- odleželý hovězí filet 300 g
- citron 1
- kvalitní olivový olej 100 ml
- žloutek 1
- Worcestershire omáčka
- francouzská hořčice
- sůl, čerstvě mletý pepř
- čerstvý parmezán nebo jiný tvrdý sýr pikantní chuti
- listová petržel
Hovězí filet omyjte, osušte, opepřete tlučeným pepřem a zabalte jej do potravinové fólie. Asi na 20 minut vložte do mrazáku zachladit.
Maso nakrájejte ostrým nožem na velice tenké plátky, vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie, a válečkem na nudle je vyválejte. Druhou variantou je, že tenké plátky masa vložíte mezi fólii, naklepete a dáte vychladit do ledničky.
Talíře nechte v ledničce zchladit a pak na ně urovnejte nakrájené maso.
Do úzké nádoby dejte žloutek, olej, hořčici, sůl, pepř, worcester, citronovou šťávu a tyčovým mixérem ušlehejte marinádu, kterou rozdělte na plátky masa. Posypte mletým i celým pepřem a hoblinami parmezánu.
Zdroj: Carpaccio; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/carpaccio [On-line 18.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář