reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carpaccio

Suroviny

  • odleželý hovězí filet 300 g
  • citron 1
  • kvalitní olivový olej 100 ml
  • žloutek 1
  • Worcestershire omáčka
  • francouzská hořčice
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • čerstvý parmezán nebo jiný tvrdý sýr pikantní chuti
  • listová petržel

Hovězí filet omyjte, osušte, opepřete tlučeným pepřem a zabalte jej do potravinové fólie. Asi na 20 minut vložte do mrazáku zachladit.
Maso nakrájejte ostrým nožem na velice tenké plátky, vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie, a válečkem na nudle je vyválejte. Druhou variantou je, že tenké plátky masa vložíte mezi fólii, naklepete a dáte vychladit do ledničky.
Talíře nechte v ledničce zchladit a pak na ně urovnejte nakrájené maso.
Do úzké nádoby dejte žloutek, olej, hořčici, sůl, pepř, worcester, citronovou šťávu a tyčovým mixérem ušlehejte marinádu, kterou rozdělte na plátky masa. Posypte mletým i celým pepřem a hoblinami parmezánu.

Zdroj: Carpaccio; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/carpaccio [On-line 18.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.