reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Portugalský tuňákový salát

Suroviny
Salát

  • odkapané fazole černé oko 400 g
  • filet z tuňáky ve vlastní šťávě 300 g
  • jarní cibulka 300 g
  • vařená vejce 5 ks
  • nasekaný čerstvý koriandr velká hrst
  • listový salát dle libosti (polníček, rokola..)
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • ocet

Listové tyčinky

  • listové těsto 1 ks
  • vejce
  • sůl
  • sušený česnek
  • kmín

Odkapané fazole promícháme s jemně nakrájenou cibulkou, koriandrem, olivovým olejem a octem, osolíme, opepříme. Na závěr zlehka přimícháme tuňáka, abychom zachovali větší kusy. Uvařené vajíčko dle chuti buď přimícháme pokrájené na kostičky spolu s tuňákem do salátu, nebo rozkrojené na čtvrtky pokládáme na salát (jedno vejce na porci). Podáváme na listovém salátu (polníček, rukola, římský apod.) zakápnutém olivovým olejem s trochou mořské soli a s tyčinkami z listového těsta.
Na tyčinky rozválíme či rozvineme listové těsto, nakrájíme je na 2-3 cm široké proužky, které lehce oddělíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a sušeným česnekem (můžete nahradit libovolným kořením). Upečeme dozlatova asi za 15 minut. Před podáváním necháme vychladnout, aby se tyčinky nepolámaly.

Zdroj: Portugalský tuňákový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/portugalsky-tunakovy-salat  [On-line 21.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.