Suroviny
- brambory grenaille
- cibule
- rozmarýn
- mražený hrášek
- argentinská svíčková
- smetana na vaření
- sůl
- máslo
- pepř
Hovězí steak posypeme mořskou solí, pepřovým kořením, vmasírujeme olivový olej a necháme v chladničce odležet. Odležený steak grilujeme z každé strany dvě minuty a poté dáme do vyššího patra grilu a dopékáme podle toho, jak chceme, aby byl steak propečený.
Brambory nejprve předvaříme, poté je orestujeme na másle s rozmarýnem.
Hrášek dáme do kastrůlku, zalijeme deci vody, zakryjeme a vaříme doměkka. Poté slijeme a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.
Zdroj: Filírovaný hovězí steak s hráškovým pyré a brambůrkami grenaille na rozmarýnu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/filirovany-hovezi-steak-s-hraskovym-pyre-bramburkami-grenaille-na-rozmarynu [On-line 28.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář