reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladká tečka nakonec s domácí zmrzlinou

Suroviny

  • kakao 4 lžíce
  • vejce 7 ks

Domácí vanilková zmrzlina

  • smetana ke šlehání 2 ks
  • kondenzované mléko 1 ks
  • cukr 140 g
  • smetana ke šlehání (33%) 1 ks
  • vanilkový lusk 1 ks

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao a lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme na plech s pečicím papírem. Pečeme při vysoké teplotě 5-7 minut. Poté posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladit. Potřeme ušlehanou šlehačkou, smotáme a dáme ztuhnout do chladu.
Na zmrzlinu si ušleháme šlehačku společně s vanilkovým luskem dotuha. Pomalu přidáváme kondenzované mléko, podle toho, jak to chceme sladké. Dáme do mrazáku a po hodině promícháme a necháme dále chladit. Podáváme s roládou.

Zdroj: Sladká tečka nakonec s domácí zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-tecka-nakonec-s-domaci-zmrzlinou  [On-line 02.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.