reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečné chutney

Suroviny

  • jablka (nejlépe nakyslá) 1 kg
  • cukr 1 šálek
  • ocet 1 šálek
  • velká cibule nakrájená nadrobno 2
  • česnek nakrájený na plátky 6 stroužků
  • tmavé rozinky 3 lžíce
  • sůl 1 lžíce
  • kousek oddenku zázvoru 1 kus
  • pálivá paprika 1 lžička
  • kari koření 1 malá lžička

Oloupaná a rozkrájená jablka dejte do kastrůlku, přidejte nastrouhaný zázvor, nasekanou cibuli a česnek, pokrájené rozinky, koření, trochu vody a začněte pod pokličkou dusit.
Ocet přidejte, až budou jablka měkká.
Na mírném ohni vařte do zhoustnutí. Plňte do nahřátých sklenic a hermeticky uzavřete.
Čatný slouží jako přísada ke grilovaným masům nebo zelenině, k sýrům atd.

Zdroj: Jablečné chutney; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/jablecne-chutney [On-line 02.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.