reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzený losos s pomerančovo-zázvorovým dresinkem

Suroviny

  • filet z lososa 1 kg
  • hnědý cukr 200 g
  • hrubá mořská sůl 200 g
  • aromatický rum 200 ml
  • několik kuliček nového koření, jalovce a pepře
  • kopr 1 svazek

Na omáčku:

  • creme fraiche 200 g
  • řecký jogurt 200 g
  • pomerančová šťáva 100 ml
  • dijonská hořčice 50 g
  • limetková šťáva 100 ml
  • česnek 2 stroužky
  • chilli paprička 1
  • oddenek zázvoru 1
  • med 1 lžíce
  • kopr 1 svazek
  • sůl, pepř
  • štěpky z třešně nebo olše

Lososa nakrájejte na menší filátka. Smíchejte cukr a sůl v poměru 1:2. Do směsi přidejte trochu rumu, hrst drceného nového koření, pepře a jalovčinek.
Na dno nádoby dejte trochu této směsi, položte kousky lososa, zbytek směsi vetřete do filetu a navrch dejte kopr. Zakryjte fólií a nechte v ledničce asi 4 hodiny marinovat.
Štěpky namočte do vody a rumu (nebo jiného aromatického alkoholu) a nechte je tekutinu vstřebat. Štěpky nasypejte do aromatizéru nebo do alobalu, který propícháte a položte na zdroj tepla – uhlí nebo plynový hořák dle druhu grilu.
Maso dejte v děrované misce na rošt, zaklopte poklicí a grilujeme maximálně 20 minut. Podávejte s dipem a bagetkou.

Zdroj: Uzený losos s pomerančovo-zázvorovým dresinkem; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/uzeny-losos-s-pomerancovo-zazvorovym-dresinkem [On-line 02.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.