Suroviny
- rýžová mouka 300 g
- omáčka (mitarashi, teriyaki, možný i javorový sirup)
- kokoksový cukr 100 g
- sůl špetka
- kukuřičný škrob 1 lžička
- špejle
Přichystáme si hrnec s vodou a dáme ji vařit.
Do mísy nasypeme rýžovou mouku, kukuřičný škrob, moučkový cukr a sůl. Postupně přidáváme vodu a hněteme, dokud nezačne být těsto dostatečně tvárné. Uděláme z těsta malé knedlíčky.
Jakmile začne voda v hrnci vřít, opatrně vhodíme knedlíčky do vody a po chvilce je opatrně vařečkou od dna oddělíme. Po 2-4 minutách knedlíčky začnou plout na hladinu, necháme je ještě čtyři minuty povařit a pak vodu scedíme.
Zdroj: Dango; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dango [On-line 04.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář