6 porcí
- 1,8 kg kuřecích křidélek
1. marináda na předečení
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sušeného česnekového prášku
- mletý pepř
- špetka mletého chilli
- sůl
2. marináda na dopečení
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička chilli vloček
- 8−10 lžic sriracha omáčky
- 10 lžic medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 2−3 lžíce limetkové šťávy
- 3 lžičky kukuřičného škrobu + trochu vody
na podávání
- bílé sezamové semínko
- čerstvý koriandr
- 4 limetky
- bílá bageta
Připravíme si marinádu č. 1.
Máslo, olej, česnekový prášek, mletý pepř, chilli a sůl dobře vymícháme. Kuřecí křídla dobře osušíme a důkladně promícháme v připravené marinádě. Křídla rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme 30−50 minut (každá trouba peče trochu jinak) dozlatova!, vyzkoušejte, maso musí být pečené a jít dobře od kosti.
Přepuštěné máslo v rendlíku zahřejeme, přidáme olej, zázvor, chilli vločky, sriracha omáčku, med, sójovou omáčku, rýžový ocet, limetkovou šťávu a rozmíchaný škrob ve vodě. Vymícháme hladkou marinádu.
Dozlatova pečená kuřecí křídla promícháme s marinádou č. 2, vložíme opět do trouby vyhřáté na 200 °C a 5 minut zapečeme. Po zapečení křídla posypeme sezamovým semínkem, sekaným koriandrem a podáváme je s limetou a bílou bagetou.
Zdroj: Pikantní kuřecí křidélka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1768-pikantni-kureci-kridelka/ [On-line 04.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář