Suroviny
- dýně hokkaido 1 ks
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml
- jablko 1 ks
- máslo 1/2
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- vývar
- šalotka 1 ks
- kari pasta/kari 1 lžíce
- sůl
- pepř
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, potřeme ji olivovým olejem, osolíme a dáme ji péct na 35 minut při 180 stupních C. Poté v hrnci rozpustíme máslo, přidáme jednu šalotku, stroužek česneku, lžičku kari pasty a upečenou dýni. Přidáme jablko nakrájené na kostičky, zalejeme vývarem, přidáme sůl, pepř a provaříme. Po uvaření rozmixujeme, přidáme trochu smetany a podáváme s plátkem jablka.
Zdroj: Polévka z pečené dýně zjemněná smetanou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-pecene-dyne-zjemnena-smetanou [On-line 10.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář