Suroviny
- cukrářské piškoty
- holandské kakao na posypání
- cukr krupice 5 lžic
- mascarpone
- panák Amaretto 2
- silná káva 1 šálek
- vejce 5 ks
Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem, poté do nich jemně zašleháme mascarpone a do této směsi velice opatrně přimícháme sníh z bílků.
Následně si uvaříme šálek silné kávy, do něj dáme dva malé panáky Amaretta .
Cukrářské piškoty namáčíme do kávy a skládáme do vhodné nádoby. Na vrstvu piškotů nalejeme polovinu krému, proložíme opět piškoty a krémem a ve finále posypeme holandským kakaem. Následně dáme na několik hodin vychladit a poté podáváme.
Zdroj: Tiramisu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-23 [On-line 10.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář