Suroviny
- dietní salám 300 g
- sterilované okurky 2-3 ks
- menší cibule 1 ks
- sterilovaná paprika 1 ks
- olej 2 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- kečup 3 lžíce
- sůl
- pepř
- feferonky dle chuti
Domácí pečivo
- polohrubá mouka 0,5 kg
- vejce 2 ks
- droždí
- špetka cukru na kvásek
- teplé mléko 0,4 l
- malá majonéza 1 ks
- hrubozrnná sůl
Salám, sterilované okurky, cibuli a sterilovanou papriku nakrájíme najemno a dáme do misky. Olej smícháme s kečupem, hořčicí, dochutíme solí, pepřem, dle libosti můžeme přidat i feferonky. Vzniklou směs, zahřejeme, aby se suroviny spojily, zálivku přidáme do mísy a zamícháme. Podáváme s domácím pečivem.
Domácí pečivo: Uděláme si kynuté těsto a hned pleteme housky. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem a housky necháme kynout cca 45 minut. Pak je potřeme vajíčkem, posypeme solí nebo mákem. Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 220 C asi 20 minut.
Zdroj: Sloní žrádlo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sloni-zradlo [On-line 17.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář