reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka

Suroviny

  • dýně Hokkaidó 500 g
  • cibule 100 g
  • zázvor 50 g
  • zeleninový bujón 30 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • pomeranč 1 ks
  • nové koření celé 5 g
  • kukuřičná mouka hladká 100 g
  • dýňová semínka 20 g
  • smetana 50 ml
  • zeleninový vývar 1 l
  • celý černý pepř
  • smetana 100 ml
  • sůl

Na slunečnicovém oleji zpěníme cibulku a přidáme dobře opláchnutou, na kostičky nakrájenou dýni (Hokkaidó není třeba zbavovat slupky). Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl a zázvor.
Nové koření a celý pepř dáme do sítka a vložíme do polévky. Když je dýně měkká, sítko vyndáme, dýni rozmixujeme, zahustíme kukuřičnou moukou, přidáme zeleninový bujón a provaříme.
Nakonec polévku dochutíme pomerančovou šťávou a zjemníme smetanou. Sušená dýňová semínka opražíme a ozdobíme jimi polévku před podáváním.

Zdroj: Dýňová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-12  [On-line 18.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.