reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak na pepři

4 osoby

  • 50 g celého černého pepře
  • 4x 80g hovězí steak
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml brandy
  • 2 plné hrsti nasekané petrželky
  • sůl na dochucení

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Těžkou, nejlépe železnou pánev postavte na vysoký plamen a nechte pořádně rozehřát. Rozdrťte kuličky pepře. Posolte hovězí steaky a potom je ze všech stran důkladně obalte v drceném pepři.

Zamávejte rukou nad pánví – ucítíte-li horkost, je nádoba dostatečně rozpálená. Vlijte olej a hned vložte steaky. Nechte je nerušeně opékat tři minuty, pak otočte – měly by být hezky zahnědlé. Opékejte další tři minuty, poté snižte teplotu a vložte maso na pekáči do trouby. Na lehké propečení pečte dvě minuty, na střední čtyři minuty a na úplné šest minut. Vylijte z pánve olej, nalijte brandy, zapalte a flambujte, abyste spálili všechen alkohol. Pánví stále potřásejte.

Snižte plamen na poloviční, prohřejte a zkontrolujte, zda omáčku není třeba dochutit. Vyjměte steaky z trouby a šťávu z pekáče přilijte do omáčky. Přisypte petrželku, polijte steaky omáčkou a podávejte.

Hranolky pečené v troubě:

4 osoby

  • 1 kg brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl na dochucení

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky. Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Promíchejte je s olejem a rozložte v jedné vrstvě na dva velké nepřilnavé plechy. Ty můžete ještě vyložit pečicím papírem. Hranolky rozložte v dostatečné vzdálenosti od sebe – pokud je příliš namačkáte k sobě, spíš se podusí, než propečou. Pečte dozlatova, trvá to půl hodiny až 40 minut; občas obraťte. Na závěr osolte.

Salát s mozzarellou a pečenými červenými paprikami:

4 osoby

  • 50 ml panenského olivového oleje
  • kůra a šťáva z 1citronu
  • hrst vypeckovaných černých oliv
  • 2 větší hrsti nahrubo nasekané petrželky
  • 2 malé nahrubo nakrájené šalotky
  • 450 g celých pečených konzervovaných červených paprik, okapaných a nakrájených
  • 2 mozzarelly nakrájené na plátky
  • sůl a pepř na dochucení

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-na-pepri

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.