reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mandlové těsto bez mouky

  • 150g másla
  • 150 g hnědého cukru
  • 150g loupaných mandlí

Oloupané mandle umeleme. Do misky vložíme změklé máslo a cukr a utřeme do hladkého krému. Přisypeme mleté mandle a zpracováváme, až se vytvoří hladké těsto. Ve fólii je dáme do chladničky asi na 30 minut odpočinout.
Odleželé těsto nakrájíme na kousky, které vtlačujeme do vymazaných formiček na košíčky (pracujeme rychle, aby nezteplalo – můžeme si také těsto nechat v ledničce a odebírat po částech).
Košíčky naplněné těstem dáme na plech, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 10 minut, až těsto začne zlátnout. Vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a opatrně vyklepneme z formiček. Pak je položíme na papírové utěrky a necháme zcela zchladnout. Pak je teprve plníme podle vlastní fantazie.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.