reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krakovská kachna

  • 1 kachna o váze 1,5 kg
  • 1 celá cibule
  • 50 dkg sušených hub
  • 200 g smetany
  • 1 kávová lžička mouky
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Sušené houby máčíme několik hodin v půl litru vody a potom je pod pokličkou na mírném plameni uvaříme do měkka.

Kachnu osolíme a opepříme, načež ji v pánvi na kousku másla ze všech stran opečeme do zlatova. Potom ji na mírném plameni v téže pánvi dusíme, předtím ovšem k masu přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku a přilijeme trochu vody, ve které se vařily houby. Kachnu dusíme pod pokličkou a občas ji poléváme vlastní šťávou.

Po půldruhé hodině vaření vyjmeme kachnu z pánve a rozkrájíme ji.

Do šťávy, která nám v pánvi zbyla, přidáme mouku smíchanou se smetanou a do ní pak nakrájíme houby. Tak získáme ragú, do kterého znovu vložíme rozkrájené kachní maso. Potom vše společně ještě 10 minut povaříme.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3819

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.