reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládové slzičky

25 kousků:

  • 50 g přepuštěného másla
  • 250 g medu
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 balíček prášku do pečiva
  • 250 g mletých vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • perníkové koření
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 350 g čokolády na vaření
  • 100 g ztuženého pokrmového tuku
  • 100 g švestkových povidel

V kastrůlku smísíme máslo, med a cukr a za stálého míchání zahřejeme téměř k bodu varu (nesmí se vařit!).
Utlučeme si perníkové koření: 1 lžičku skořice, 3 hřebíčky, 2 zrnka nového koření, 3 kuličky pepře, vrchovatou lžičku anýzu a kousek badyánu.
Na vál prosijeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Přidáme mleté ořechy, perníkové koření, 1 vejce, pomerančovou kůru, vlijeme medový krém a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladit.
Těsto rozválíme na sílu asi 5 mm a vykrajujeme slzičky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme při 180 °C asi 10-15 minut dorůžova.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a zředíme rozpuštěným ztuženým pokrmovým tukem. Slzičky slepíme povidly a namáčíme v čokoládové polevě. Ozdobíme půlkami mandlí.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.