4 porce
- 1, 2 kg slepice
- 20 dkg karotky
- 10 dkg kořene petržele
- 10 dkg celeru
- 5 dkg cibule
- 1 stroužek česneku
- 5 dkg hub
- 10 dkg zeleného hrášku
- 15 dkg květáku
- 10 dkg vlasových nudlí
- 1 svazeček petrželové natě
- pepř v celku
- sůl
Vykuchanou a omytou slepici dáme vařit na plotnu v hrnci se studenou vodou. Až začne voda vřít, sebereme šedou pěnu, která se tvoří na hladině, a přidáme do polévky kuličky pepře v celku, sůl, nerozkrájenou cibuli, česnek a celer. Na mírném plameni pomalu vaříme, a to kratší či delší dobu, podle stáří slepice.
Ostatní zeleninu přidáme, až se vaření bude chýlit ke konci, aby nebyla příliš měkká. Karotku, kořen petržele a houby potom nakrájíme na nudličky, které si necháme až k podávání. Květák, hrášek a nudle si uvaříme zvlášť v malé dávce polévky.
Před podáváním slepičí maso vykostíme, pokrájíme a podáváme je obložené zeleninou a nudlemi.
Nakonec jídlo posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3641
Poslední tip, trik či komentář