reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tatarský biftek po francouzsku s dvojím kaviárem

4 porce

  • 40 dkg hovězího bifteku
  • 30 dkg másla
  • 8 cl brandy
  • 4 vajíčka
  • 20 dkg černého chleba
  • ½ balíčku polního salátu
  • 1 svazeček petržele
  • 1 celá cibule
  • 5 dkg lososího kaviáru
  • 5 dkg kaviáru sevruga
  • 10 křepelčích vajíček
  • sůl
  • pepř

Biftek zbavíme blan a ostrým nožem jej jemně nakrájíme. K masu potom přidáme 25 dkg měkkého másla, najemno nasekanou cibulku, nadrobno nasekanou petrželku, brandy, žloutky ze slepičích vajíček, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.

Černý chleba nakrájíme na krajíčky a z těchto krajíčků vhodným nástrojem vykrojíme kolečka. Na tuto chlebovou „podložku” za použití téhož nástroje a naběračky upravíme do kulatého tvaru tatarský biftek, jehož vršek ozdobíme dvojím kaviárem. Kreaci dáme na talíř.

Zbylý kus másla nastrouháme na nejhrubší straně a strouhané máslo v kopečcích rovněž umístíme na talíř, který nakonec ještě ozdobíme křepelčími vajíčky a polním salátem.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3755

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.