- sádlo
- sušené papriky:
- „ancho“ (450 g);
- „mulato“(150 g);
- „pasilla“(150 g);
- arašídy (2 lžíce)
- 1 lžičku anýzu
- 5 ks hřebíčku
- 15 kuliček celého pepře
- 3 stroužky česneku
- 5–7 cm skořice vcelku
- 1 lžičku semene koriandru
- 1 kukuřičnou placku
- půl housky
- 25 g mandlí
- 4 zelená rajčata ve slupce
- 125 g sezamových semínek
- 2 pol. lžíce dýňových semínek
- 40 g mexické čokolády
- sůl
Připravenou paprikovou pastu rozředíme částí krůtího vývaru a přidáme na kusy či kostky nakrájené maso, případně náhradu pro vegetariány (tykev, cuketu, lilek apod.).
Přílohy: kukuřičné tortily, mexická rýže a smažené fazole
Šálek a půl rýže zvlášť orestujeme na oleji s cibulí a česnekem, přidáme 3 šálky vody nebo vývaru, trochu mraženého hrášku, kukuřice nebo mrkve, brambor na kostičky, přivedeme k varu a poté na pomalém ohni dovaříme do sucha.
Bayo fazole přes noc namočíme, ráno uvaříme do měkka. V hrnci osmažíme cibuli na oleji, přidáme uvařené fazole a sůl a vaříme, až směs získá sametovou konzistenci. Může se podávat v mírně tekutém stavu nebo vysmažené do husté kaše.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mole-de-guajolote-ryze-smazene-fazole
Poslední tip, trik či komentář