- pórek
- cibule
- 2 větší brambory
- 100 ml sladké smetany
- 800–1000 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce másla
- 2 žloutky
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
Použijeme pouze bílou část pórku a nakrájíme ji na kolečka. S nakrájenou cibulkou orestujeme ve vysokém hrnci na másle. (Pozor! Pórek ani cibulka nesmějí zhnědnout – ve výsledku by polévka přišla o delikátní světlou barvu.) Přidáme zeleninový vývar a na kostičky nakrájené brambory. Jakmile jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a propasírujeme, případně rozmixujeme. Následně dochutíme mletým pepřem, solí a trochou muškátového oříšku. Přidáme trochu smetany, 2 žloutky a podáváme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/porkova-polevka [On-line 3.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář