reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pórková polévka

  • pórek
  • cibule
  • 2 větší brambory
  • 100 ml sladké smetany
  • 800–1000 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 2 žloutky
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek

Použijeme pouze bílou část pórku a nakrájíme ji na kolečka. S nakrájenou cibulkou orestujeme ve vysokém hrnci na másle. (Pozor! Pórek ani cibulka nesmějí zhnědnout – ve výsledku by polévka přišla o delikátní světlou barvu.) Přidáme zeleninový vývar a na kostičky nakrájené brambory. Jakmile jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a propasírujeme, případně rozmixujeme. Následně dochutíme mletým pepřem, solí a trochou muškátového oříšku. Přidáme trochu smetany, 2 žloutky a podáváme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/porkova-polevka [On-line 3.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.