reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

  • 1/2 kg hovězího předního
  • 1 větší mrkev
  • kousek celeru
  • 1 menší kořenová petržel
  • sůl, pepř
  • 1 cibule
  • vlasové nudle nebo jiné těstoviny
  • petrželová nať


Knedlíčky

  • 1/2 kg jater (vepřová, hovězí)
  • 2 stroužky česneku
  • trocha majoránky
  • sůl, pepř
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • petrželová nať

Postup:
Maso dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžeme přidat i kost, aby byl vývar lepší. Osolíme a vložíme celou cibuli. Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět. Připravíme si játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme knedlíčky a házíme je do vařícího vývaru. Necháme povařit. Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, vše nakrájené na kostičky. Po uvaření scedíme a vložíme do hotového vývaru. Nakonec vhodíme do polévky nasekanou petržel, těstoviny a dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-jatrovymi-knedlicky-0 [On-line 8.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.