- 1/2 kg hovězího předního
- 1 větší mrkev
- kousek celeru
- 1 menší kořenová petržel
- sůl, pepř
- 1 cibule
- vlasové nudle nebo jiné těstoviny
- petrželová nať
Knedlíčky
- 1/2 kg jater (vepřová, hovězí)
- 2 stroužky česneku
- trocha majoránky
- sůl, pepř
- 1 vejce
- strouhanka
- petrželová nať
Postup:
Maso dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžeme přidat i kost, aby byl vývar lepší. Osolíme a vložíme celou cibuli. Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět. Připravíme si játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme knedlíčky a házíme je do vařícího vývaru. Necháme povařit. Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, vše nakrájené na kostičky. Po uvaření scedíme a vložíme do hotového vývaru. Nakonec vhodíme do polévky nasekanou petržel, těstoviny a dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-jatrovymi-knedlicky-0 [On-line 8.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář