reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí chléb

  • 250 ml kvásku (lze sehnat v pekárně)
  • 200 ml vlažné vody
  • 5 g čerstvého droždí
  • 300 g pšeničné mouky T650
  • 75 g hladké žitné mouky
  • 1,5 lžičky soli
  • chlebové koření (drcený kmín, koriandr)

Droždí rozpustíme ve vlažné vodě. Do mísy přidáme sypké ingredience a uděláme důlek, do kterého vlijeme kvásek a vodu s droždím. Dřevěnou vařečkou zpracujeme do tuhého těsta. Vyklopíme na vál, kde dále hněteme asi 10 minut, až je těsto vláčné a nelepí se.

Dáme do mísy a necháme 2 hodiny kynout. Pak těsto srazíme, necháme 10 minut odpočívat a vytvarujeme z něj na pomoučeném válu kulatý bochník, který necháme 1,5 hodiny dokynout na plechu. Pozor, nesmí překynout, jinak se z něj stane placka.

Pokud překyne, znovu vytvarujeme bochník a necháme opět kynout. Pečeme v troubě rozpálené na 205 stupňů asi 50 minut. Chléb je hotový, když při poklepání na dno vydává dutý zvuk.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-kachnich-jater-0 [On-line 2.5.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.