reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní konfit s lyonskými brambory, listový salát s medovou zálivkou

  • 5 kachních stehen
  • 3 větvičky tymiánu
  • bílý pepř
  • 50 g hrubozrnné mořské soli
  • ½ paličky česneku
  • 600 ml kachního sádla
  • 400 ml kuřecího vývaru

Kachní stehna opepříme a naložíme do mořské soli, nadrceného česneku a nasekaného tymiánu. Necháme odležet v lednici 24 hodin.

Stehna omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Zalijeme rozpuštěným sádlem a při 130 stupních konfitujeme přiklopené v troubě asi 2 hodiny. Necháme lehce zchladnout a stehna vyjmeme. Sádlo slijeme a tekutinu, která se drží na dně pekáče, použijeme na přípravu kachní šťávy. Vaříme ji a stále mícháme ode dna.

Vyvaříme dotmava, zastříkneme vývarem, odvaříme nahromaděnou omáčku na dně a postup opakujeme až do dosažení požadované barvy. Nakonec přidáme zbytek vývaru, dochutíme a přecedíme. Těsně před podáváním kůži na stehnech zprudka opečeme pod rozpáleným grilem, aby byla pěkně křupavá.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-konfit-s-lyonskymi-brambory [On-line 2.5.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.