- 1 kg vepřové panenky
- 250 g kuřecích prsou
- 250 g kuřecích jater
- 100 g šunky
- 100 g anglické slaniny
- cibule
- sůl, pepř
- hladká mouka
Panenku naklepeme, plátky osolíme a potřeme olejem a necháme nejlépe přes noc uležet.
Kuřecí játra a kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme játra a kuřecí maso a orestujeme. Přidáme anglickou slaninu a šunku, obojí nakrájené na drobné kostičky.
Hotovou směs necháme vychladnout. Poté ji vršíme na plátky masa a tvoříme měšce, které svážeme potravinářským motouzem. Do pekáčku dáme tuk, na něj položíme měšce a podlijeme bujonem.
Přikryté za občasného podlévání pečeme ve vyhřáté troubě 35 minut. Když jsou měšce měkké, pekáč odkryjeme a necháme dopéct pro barvu. Hotové měšce vyndáme a šťávu, která nám zbyla, zaprášíme moukou, aby vznikla šťáva. Podáváme s bramborovou kaší.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/knizeci-mesce-s-bramborovou-kasi [On-line 9.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář