reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Knížecí měšce s bramborovou kaší

  • 1 kg vepřové panenky
  • 250 g kuřecích prsou
  • 250 g kuřecích jater
  • 100 g šunky
  • 100 g anglické slaniny
  • cibule
  • sůl, pepř
  • hladká mouka

Panenku naklepeme, plátky osolíme a potřeme olejem a necháme nejlépe přes noc uležet.

Kuřecí játra a kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme játra a kuřecí maso a orestujeme. Přidáme anglickou slaninu a šunku, obojí nakrájené na drobné kostičky.

Hotovou směs necháme vychladnout. Poté ji vršíme na plátky masa a tvoříme měšce, které svážeme potravinářským motouzem. Do pekáčku dáme tuk, na něj položíme měšce a podlijeme bujonem.

Přikryté za občasného podlévání pečeme ve vyhřáté troubě 35 minut. Když jsou měšce měkké, pekáč odkryjeme a necháme dopéct pro barvu. Hotové měšce vyndáme a šťávu, která nám zbyla, zaprášíme moukou, aby vznikla šťáva. Podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/knizeci-mesce-s-bramborovou-kasi [On-line 9.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.