reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roštěná s cibulovou omáčkou a bramborové překvapení

  • 4 plátky roštěné
  • 50 g zázvoru
  • 1 dl oleje
  • 8 cibulí
  • 1 kg brambor
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl, pepř
  • špetka tymiánu
  • petržel

Plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Orestujeme na pánvi a vložíme do trouby asi na 30 minut.

Na cibulovou omáčku nakrájíme nadrobno osm cibulí, osmažíme je dozlatova, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme doměkka, pak necháme vychladnout, vše promixujeme a podáváme.

Brambory povaříme asi deset minut. Pak každý zabalíme do alobalu a dáme do trouby – opět asi na deset minut. Po vyndání položíme na talířek spojem alobalu dolů, nahoře vyřízneme  hvězdičku, kterou otevřeme, a vykukující bramboru ozdobíme zakysanou smetanou, petrželí a tymiánem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rostena-s-cibulovou-omackou-bramborove-prekvapeni [On-line 9.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.