- 4 plátky roštěné
- 50 g zázvoru
- 1 dl oleje
- 8 cibulí
- 1 kg brambor
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce hořčice
- sůl, pepř
- špetka tymiánu
- petržel
Plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Orestujeme na pánvi a vložíme do trouby asi na 30 minut.
Na cibulovou omáčku nakrájíme nadrobno osm cibulí, osmažíme je dozlatova, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme doměkka, pak necháme vychladnout, vše promixujeme a podáváme.
Brambory povaříme asi deset minut. Pak každý zabalíme do alobalu a dáme do trouby – opět asi na deset minut. Po vyndání položíme na talířek spojem alobalu dolů, nahoře vyřízneme hvězdičku, kterou otevřeme, a vykukující bramboru ozdobíme zakysanou smetanou, petrželí a tymiánem.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rostena-s-cibulovou-omackou-bramborove-prekvapeni [On-line 9.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář